csakra : torok csakra

zodiákus jegyek: bika, ikrek, rák, szűz, mérleg, skorpió, halak

indián csillagjegy: –

kínai csillagjegy: Kígyó, Ló, Bárány, Kakas, Kutya, Disznó, Nyúl, Tigris

elem: víz, levegő

Mohs keménység: 7,8 – 8

 

Tulajdonságai és gyógyhatása:

Világostól a sötét kékeszöldig terjed a színe. Ez a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget, s egyben se­gít megérteni, hogy mi a betegségek mögötti lelki ok. Az érzékeny emberek kristálya. Legyőzi az előítéletet, támogatást nyújt bárkinek, akit nyomaszt a felelősség; viszont segít abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. A személyiséget becsületessé, kitartóvá és dinamikussá teszi. Oldja az önkorlátozó hiedelmeket. Az akvamarin megnyugtatja az elmét. Megszűri az agyat érő információkat. fejleszti a felfogóképességet, élesíti az elmét.

Segíti lezárni a befejezetlen üzleti ügyeket. A kommunikációt megnehezítő blokkokat old fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében. Enyhíti a félelmeket, fokozza az érzékenységet.

Jobban működik általa a megérző képességünk. Meditációhoz is ajánlott, magasabb rendű tudatállapotok elérését teszi lehetővé. Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát, és magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet. Ugyan csak összehangolja a fizikai és a spirituális testet.

Éjszaka nem célszerű hordani.

Köszönettel: Piri Balázs

Fényes-Ég