Minden ősi tudás Atlantiszra vezethető vissza. Miután az ottani civilizáció véget ért ezen tudásanyag egy része az Egyiptomba lett átmentve, különböző félistenek által, mint például Toth. Nagyon leegyszerűsítve, innen ered minden, amit ma is használunk és alkalmazunk. A mágia, számmisztika, asztrológia és még sok minden más, beleértve az angyalokat is.

 

Kb. 2000 évvel ezelőtt az esszénus közösség egy zsidó irányzat volt. edomitáknak is hívták őket.

Jákobnak 12 fia volt. Ebből alakult később az izraeliták 12 törzse. A tizenkét törzs szétvált 10 törzsre, és 2 törzsre.

Az egyik Juda törzse (Dávid király, aki legyőzte Góliátot, és fia Bölcs Salamon). Akik összefogtak a leviták törzsével (farizeusok, papi kaszt), és izraelitáknak nevezik magukat. Jeruzsálem volt a központjuk.

A másik 2 törzs az edomiták törzse. Ők kint éltek a pusztában. (Keresztelő Szent János – a pusztából kiáltó szó)

Náluk mindenki egyenlő, szabad emberek voltak. Nem tartottak szolgákat. Egyszerű és szerény életet éltek. Kerülték a túlzásokat és a mértéktelenséget, mert úgy tartották, hogy testnek és léleknek is terhére van. Életükben az angyalok központi szerepet töltöttek be. Csodás képességeik az angyalokkal való intenzív kapcsolatnak tudható be. Szinte törvények nélkül éltek, testvérnek szólítva a másikat. Volt egy királyuk, akit perfektnek (tökéletes) hívtak. A király dolga, nem az embereken való uralkodás, hanem az emberek segítése. Ő egy spirituális beavatott, aki kapcsolatban áll az égiekkel. Ennek tudható be, különlegesnek hitt képességei: Manna hull az égből vagy a sziklából vizet fakaszt. A király feladata gondoskodni a népéről.
Egy törvényük, alapelvük volt: Ne tégy mással olyat, amit nem szeretnéd, hogy veled is tegyenek! Ha ezt betartod, akkor nem kellenek törvények. Ez a közösség évszázadokon keresztül létezett több országban, különféle nevek alatt. Az egyik híres esszénus közösség a Holt-tenger mentén élt. Ők a sivatagban Kumránban telepedtek le. Ezeket a tekercseket találta meg 1945 vagy ’47-ben egy beduin kecskepásztor, barlangokban elrejtve. Ezekben vannak az eredeti Evangéliumok, és Imánuel Jézus igazi tanításai…

 

Az Ószövetség leírásai alapján sokat harcoltak egymással. A harc oka, hogy ugyanazt az Istent imádták, csak másképp. Juda törzse szerint nem volt szabad kimondani az istenük nevét.

Az esszénusok szerint pedig kimondhatják az isten nevét, és az angyalokat is használhatják teremtésre. Ők ezt is tették. Tisztelték a Mennyei Anya és Atya angyalait, például péntek reggel a Levegő angyalát…
És feladatkörük alapján elnevezett angyalokat is, például Ambriel – a tudás angyalát…

 

 

Köszönettel: Piri Balázs

Fényes-Ég

Elérhetőségek:
Mobil: +36 30 690 5893

Vagy írj nekünk itt: