Szankszrit szó jelentése: cselekvés.

Sokan csak a sorsszerűséget látják benne, mások pedig csak a kötöttségeket. Ám önmagában véve a karma cselekvést jelent. A cselekvés nem köt, ám megélhetjük kötöttségképpen, ha belső indíttatásunk ismételni kíván. Döntéseinktől függ, hogy kötődünk-e vagy nem. Alapvetően semminek nincs rosszindulatú viszonya velünk. Minden értünk van, még az is, amikor szinte lehetetlen próbatétel elé állít minket a pillanat meglepődést okozó jelenléte. Sorsszerűség akkor van, ha nem vagyunk Tudatosak az életünkben, ezért nem látjuk mi vár ránk. Adottságaink pedig a megszületésünkkel ajándékképpen velünk együtt léteznek azért, mert azokra már korábban Tudatosak lettünk.

A karmának szoktak pozitív és negatív értelmet is adni. Pozitív karmát akkor generálunk, amikor pl. automatikusan elvárunk valakitől valamilyen viszonzást, ha tettünk neki valami segítő jellegű cselekvést. Itt sem a cselekvés maga köt, hanem ami a hátterében működik. Az indíttatás szüli meg az újragenerálódást.

Negatív karmáról akkor beszélhetünk, ha valaki hátrányos helyzetbe születik valamely korábbi komplex cselekvései miatt. Ám ha rám hallgatsz, akkor nem foglalkozol külön negatív és pozitív karmával, hiszen a cselekvés önmagában véve semleges, ugyanúgy mint minden történés. Színezést az ego ad neki. Érted van minden, azért, hogy Felébredj! Ebben pedig nagy segítséget ad, ha megfigyeled a cselekvésed rítusát.
Csak olyat tegyél mással, amit szeretnéd, ha veled is tennének!

 

forrás: Dr. Őrlős Gábor

 

 

Köszönettel: Piri Balázs

Fényes-Ég