Mi is az a Reiki?

Röviden: Egyetemes Isteni Életerő. Maga az élet energiája, amivel minden ember rendelkezik bizonyos szinten. A vallások sok néven említik. A Kereszténységnél Szentléleknek hívják, a Zsidóknál Odd, Tibetbe, Indiába Prána, Kínában Csi, Japánban Reiki. Ez mind ugyanaz.

 

Hosszaban: Egy spirituális személyiségfejlesztő módszer. A test, lélek, szellem harmóniába hozását adja a neofitának. Egyfajta nyitottság alakul ki a magasabb rendű énünk felé. A tudatalatti korlátok és blokkok felszabadulásával, növekszik a kreativitásunk. A Reiki nem vallás, és nem mond ellent a vallásos tanoknak, csak kibővíti azokat. Nem bioenergia, ezért nem meríti le a kezelő személyt. Pont az ellenkezője, mivel a kezelő személy, a kezelés során is töltődik, mert csatornájává válik a Reiki energiának.

 

Hogy működik? A behangolás, vagy beavatás által, a Reiki energia egy szélesebb csatornán áramlik a neofitán keresztül a kezelt személybe, vagy önmagunkba. Ezért nem lehet könyvből megtanulni. Feltétlenül szükség van a személyes kontaktra. A második fokozaton már megnyílik a távkezelés lehetősége is, de addig személyesen kell jelen lenni.

A XX. században vált elérhetővé ez a tudás az átlagemberek számára. Előtte csak kolostorba vonulással lehetett elsajátítani ezt az ősi tudást, vagyont és családot hátrahagyva, éveken keresztül. Manapság azonban erre nem nagyon van lehetőség. A beavatás lehetővé teszi az Reiki áramlását, az oktató pedig átad minden olyan tudást, aminek a birtokában magabiztosan kezelhet a neofita. A lehetőség adott, a gyakorlás pedig mindig az adott személyen múlik.

Következő Reiki 1. Tanfolyam időpontja: érdeklődjön

 

Köszönettel: Piri Balázs

Fényes-Ég

 

Elérhetőségek:
Mobil: +36 30 690 5893

Vagy írj nekünk itt: